România policentrică coezivă

Azi am aflat că minunații noștri guvernanți au lansat spre consultare strategia de dezvoltare teritorială a României, care are la linia orizontului anul 2035. Care se va aplica în caz că nu ne invadează rușii sau nu ne aruncă pe toţi în aer Statul Islamic.

M-am simțit ca un adevărat țăran de la dosul vacii când când am citit titlul acestui program: „România policentrică 2035. Coeziune şi competitivitate teritorială, dezvoltare şi şanse egale pentru oameni”. Puteți să vă minunați citind acest material grandios aici.

Am înțeles că o să fie o feerie, toți românii se vor întoarce acasă de fericire, englezii și nemții vor cere azil la noi de câtă prosperitate va fi pe aici, cei 6000 de refugiaţi din Banat îl vor slăvi pe Allah pentru cât noroc au avut în ziua când au fost repartizați în România . O să umblăm zâmbitori pe stradă, vom fi calmi și relaxați din cauza bunăstării pe care va fi dat să o trăim și vom supune dezbaterii publice acordarea unor granturi pentru niște țări din astea mai obscure, gen Norvegia și Suedia, care vor fi mult în urma noastră ca dezvoltare.

Nici nu va trebui să ne gândim foarte mult că trebuie să ajungem din Brașov în București și vom fi deja acolo, ce autostradă, teleportare frate! Pentru cei mai săraci va fi disponibil transportul cu autobuzul zburător de la „Codreanu” sau trenul aeropurtat de la „Regiotrans”.

Foarte impresionat am rămas … Apoi mi-am ridicat privirea de la ecranul de calculator pe care am citit aceste rânduri, m-am uitat pe geam și am observat că tencuiala blocului de vizavi, făcut de Ceaușescu prin 1988 stă să cadă. Și nimeni nu s-a gândit să facă nimic în toți anii care au trecut. N-o fi văzut nimeni, probabil nu s-au uitat în sus din cauză că au fost ocupați să privească în jos ca să nu-și rupă picioarele în gropile de pe trotuar, din asfaltul turnat acum doi ani.

În stația RATB unde opresc autobuzele noi, cumpărate second-hand din Germania, un bătrân a căzut din cauză că cei de la firma de deszăpezire au trecut cu plugul și au urcat toată zăpada peste trotuar. Cred că şi-a rupt un picior, are nişte dureri groaznice, am sunat la 112 de 45 de minute, Spitalul Judeţean este la 500 de metri dar n-a ajuns încă Salvarea. Probabil până în 2035 ajunge …

Dar va fi bine, sunt convins de asta … Până în 2035 poate se va termina tranziţia la capitalism şi va fi bine.

Ultimul rămas stinge lumina …

Mai citesc
Top