România are nevoie de …

Este o expresie tot mai utilizată zilele astea de către toți cei care deplâng rezultatul ultimelor alegeri locala, încecând fie să stimuleze electoratul pentru alegerie din toamnă, fie să îşi construiască propriul capital de imagine.

România a avut nevoie de tehnocrați, de O.N.G.-uri puternice, de implicarea tinerilor în politică şi de multe alte lucruri, ba de un preşedinte elegant, toate apoi dovedindu-se eşecuri.

Tehnocrații de la guvernare dovedesc o lipsă totală de implicare, ba chiar de competență, sunt un fel de „nimeni pe drum” în bătaia vântului. Presați de preşedintele țării, amenințați cu moțiunea de cenzură de către partidele parlamentare, miniştrii guvernului condus de Ďacian  Cioloş şi-au dovedit pe rând neputința, unii şi incompetența.

Societatea civilă, O.N.G.-urile, oamenii frumoşi care vin fără profit să salveze țara, au devenit aspiratoare de tocat bani publici pe proiecte fără însemnătate pentru comunitate, dar cu finalizare consistentă în propriile buzunare. Fără profit, dar cu venituri imense.

Cât despre tinerii din politică, aici este subiectul meu preferat. Tinerii promovați în funcții politice de conducere au furat mai hămesiți ca predecesorii lor. Exemple avem, Cherecheş la Baia Mare, Apostu de la Cluj şi mulți alții.

Orice tânăr care provine din laboratorul vreunui partid ştie că are nevoie de bani pentru a dobândi putere. Şi cum să obțină bani pentru partid din salariul de primar ? Atunci începe să fure.

Am un prieten care spune tot timpul că noi, românii, avem fiecare câte un kilogram de sânge stricat în noi. Încep să cred că are dreptate … Suntem atât de proşti, aici mă refer ca nație, încât găsim tot felul de pretexte pentru a masca faptul că nu ne interesează soarta noastră ca popor, singura grijă a unui individ diind propria îndestulare.

Punem tehnocrați incompetenți doar de dragul de a nu implica partidele în guvernare (de parcă ar fi adevărat), plătim prost bugetarii apoi îi condamnăm că fură. Votăm toți hoții fără vreo meserie sau competență ca să ne reprezinte şi să ne conducă şi apoi ne plângem de propria soartă, în loc sa ne uitam ce meserie are cel pe care il alegem.

Parerea mea este ca avem nevoie sa ne schimbam noi ca popor, înainte de a ne schimba conducătorii.

Mai citesc
Top