Lupi tineri în societate, mârțoage bolnave în arest

Sorin Oprescu este genul de persoană care place publicului și care îmi plăcea și mie. Când a candidat prima dată la Primăria capitalei locuiam în București și acolo circula un banc:
„Care este diferența dintre Vasile Blaga (contracandidatul lui Oprescu la acea vreme) și Oprescu ?
Dacă l-ai întreba pe Blaga unde este Ateneul Român, ţi-ar răspunde cu lux de amănunte, cu date concrete, coordonate de GPS şi ţi-ar spune şi ce evenimente sunt acolo luna asta.
Dacă l-ai întreba pe Oprescu, ţi-ar spune că e undeva între Victoriei şi Magheru, lângă Athenee Palace unde au şpriţ bun şi ştie el şi o gagică mişto în blocul de vizavi…”

Aşa a fost ales de către bucureşteni, pe motiv că-i reprezenta, era mai apropiat de ei, spre deosebire de Blaga, care era văzut ca un roboțel venit de undeva din Ardeal.

În toate aparițiile sale publice, Oprescu ținea să demonstreze că este „verde”, mai o glumă, mai o aluzie cu tentă sexuală, apoi dădea și cu pumnul în masă, toate ca să vadă lumea ce tare este pe poziție și că, uneori în ciuda felului în care arăta (părul alb, fața ridată, dinți puși și același costum veșnic gri), este un bărbat în putere și un om politic feroce.

Să nu mai spunem de iubita de 35 de ani …

De când a fost arestat aflăm că este grav bolnav, are diabet și este dependent de insulină, are probleme cu inima și multe altele. Nu există zi să nu aflăm că lui Oprescu i s-a făcut iar rău în arest sau în sala de judecată, a leșinat când a văzut motivarea procurorilor și tot așa. Ce mai, omul este dărâmat!

Măi nene Oprescule, dacă tot știai că ai probleme de sănătate, de ce n-ai stat acasă în 2012 să ți le tratezi, ce te-a mâncat în fund să mai candidezi?

Te retrăgeai onorabil după două mandate și mai apăreai și tu ca Băsescu să mai dai două fumigene prin telefon la B1, sau la emisiuni de genul „omul din spatele politicianului” și la pupături pe gură cu babe, de ziua ta (ca Iliescu).

Dar nu, ai vrut să fii zmeu, să demonstrezi că ești puternic, gagică tânără, primar, șpagă, mișto-uri prin Consiliul Municipal la adresa celor din opoziție. Acum stai și trage, nu ne lua de proști că nu te crede nimeni că ești pe moarte.

Am văzut că pe toți îi găsește boala în arest, când ies afară nu mai au nimic, apar la televizor, sunt „fresh”. Poate că e vreun izvor al tămăduirii prin arestul Poliției Capitalei de se fac toți bine când ies afară …

Mi-e foarte sila!

Mai citesc
Top