Cioloş – smoloş

Atât s-a suflat în trâmbiţă zilele acestea cu Dacian Cioloș și cu miniștrii tehnocrați că a început să le curgă tuturor ziariștilor tehnocrația prin vene, ba chiar unora să le iasă și prin pori …

Nu știu cât de proastă este lumea sau cât de mult poate fi de prostită, dar mie mi-a părut acest guvern ca fiind unul politic din prima clipă, doar că n-a putut herr Klaus să-l facă cu PNL, UNPR, UDMR și minorități că ieșea scandal cu Piața Universității, iar PSD era nefrecventabil după episodul Ponta. Plus că îi era frică și de faptul că dacă-l făcea pe bune din tehnocrați îl picau partidele în Parlament de nu se vedea. Așa că a făcut o mare troică, PSD și PNL și-au delegat competențele către niște persoane care nu sunt membri de partid (și dacă sunt le-au fost șterse repede adeziunile din bazele de date), dar cu numerele lui Dragnea și Iohannis pe spped dial.

Apoi s-a pus problema unui prim ministru, și a fost adus Dacian Cioloș, un tip care mi se pare venit în România călare pe un asteroid, la fel ca Micul Prinț al lui Saint-Exupéry, e din alt film. Când îl va mușca șarpele galben rămâne de văzut.
Sunt curios ce va face Dacian Cioloș când va realiza că rolul său în Guvernul României va fi similar cu cel al unor moaște sfinte, și că deciziile vor veni dictare de la alții …

Pe sistemul „să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimica”, s-a făcut un Guvern de pseudo-tehnocrați, s-a închis gura la pulime și este „back to business” pentru politicieni. Am fost fericiți, am aplaudat, parlamentul a votat, Cioloș s-a înscăunat și herr Klaus a jubilat (iaca rima).

Momentul tragic abia acum începe, pentru că eu cred că niciun om politic nu vrea ca acest Guvern să funcționeze și vor începe repede să-i toarne otravă la rădăcină. Pentru că după ce acest Guvern va fi eșuat, cu cât mai lamentabil cui atât mai bine, vor veni tot ei, politicienii, să salveze patria. Și nimeni nu va mai spune că tehnocrații sunt buni și politicienii nu.
Așa că mă aștept la anularea scăderii TVA și a creșterilor salariale care rămăseseră moștenire de la Guvernul Ponta, plus alte castane încinse pe care politicienii vor vrea să le scoată din foc, nu cu mâna lor ci cu a tehnocraților.

Mai citesc
Top